Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vetskapen

Du är och förblir
kommer alltid att vara,
bliva, bliva till
komma från
eviga trygga famnar i stjärnskott över himlavalvet,
fullmånsdrömmar, mjukheter,
nyutslagna blommor,
romantikens essens
och spädbarnets ögonlock

Du förblir,
är, kommer alltid att vara,
aldrig att lämna
midnattstimmens hålrum,
livrädslan,
den oandliga risken,
det glömda andetaget,
den blå nyansen bakom visionen
och den eviga ryggradslösa flykten

Historiens tunga hjärtslag över
soldränkta rosenknoppar i motljus
skymningstimmans
sista ögonblick




Fri vers av Tolte
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-04-29 22:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tolte