Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto. Vårens gula smörblomshav.


MIN VÅR ÄR GUL

Idag strålar igen solen
på himlens blå.
Vintern gick på knä,
knäböjde rakt till sommar!
Allsköns slumrade varelser
har vaknat.
Nu frodas överallt
allslags färger och former
till allas ögonfröjd.
En natt kan allt förändra
fantasi blir realitet,
realiteten överträffar dikten!
Naturvärlden är pånyttfödd!
Luft och skog fylldes av ljud,
i kapp sjunger, drillar, trallar,
hoar och tutar
under skyar alla skapelsens
bevingade.
Blommor i färgens och formens
myckenhet
är nära trötta ut
mänskans hela synsinne.
Då det sedan efter lång väntan
inte är en fantasi
kan det bli svårt ibland
att smälta och hänga med
vårens revolution!

© Heikki Hellman 2016-05-03




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 486 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-05-03 17:16



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jag gillar verkligen gult jag också, men allt det ljusgröna just nu är inte så dumt det heller...härligt med alla vårdikter...
2016-05-04

  Teija Majava VIP
Härliga våren! :)
2016-05-04

  Minkki VIP
Fin bild
2016-05-03

  Marita Ohlquist VIP
Med små fina penseldrag målar du stora vackra bilder!
2016-05-03

    ej medlem längre
Korna släpps ut
människorna släpps ut
känslorna och glädjen
2016-05-03

  Alysse VIP
Vacker hyllningsdikt till våren
den underbaraste årstiden,
i mitt tycke.
Älskar ditt sätt att måla
en vacker och levande tavla
med ord och sinnrika formuleringar
så fint och solstrålevarmt
skrivet!
2016-05-03

    ej medlem längre
Ja det kommer ju allt på samma gång nu. Naturen jobbar för högtryck. Vackert med alla färger och upplevelser...men visst är det svårt att hänga med!
2016-05-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint diktat om våren, den så efterlängtade!
2016-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman