Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eftermäle



Rämnar det
spricker det upp

Vad lämnar du efter dig
I de eftersläntrande molnens
släptåg

gulprickig svalört
invid bäckens källa

Rötter som sväller inuti dig
I Vårens tid

Och en parataxameter som tickar
i ett väntande Fordon

. .. med öppna dörrar
vad väntar ni på?

Någon som skall stiga in
och föra er till lyckosalighetens rike

Nu hörs steg från evighetens grusgång
Och en saktmodig vandrare kommer
Gående ut från den gamla timmerstugan

Med alla svar i sin hand
Varifrån du kommit
Men inga vart du skall färdas till

Läraren som slutat lära.
Eleven som slutat fråga varför

Bara står med öppna dörrar
I Vårkvällen och inväntar sanningen

Till musik från Bach.
"Die Kunst der Fuge.
Fuga la 4voci"

Detta är skapelsen
i en Fugas magiska toners
stillla försvinnande

som skall återfödas in i
en annan snar framtid.






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-05-03 18:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
den här sparar jag och kommer plocka fram igen. det vet jag.
2016-05-04

  Klara Ord VIP
Å så fin text att läsa i en vacker vårkväll!
2016-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP