Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STÄNK AV ROMANTIK


Fjärilar i magen.
Jodå, visst kom dom en morgon.
För ett litet ögonblick,
en liten fläkt som rubbade gardinen
trots vindstilla.
Just så vart det rädsla och handlingsförlamning
en kort halvsekund.

Ropade till Guds stora nåd.
-Ge mig ro och frid i det här!
-Om det är din vilja, ge mig ro!

Fjärilarna har lagt sig.
Nu känns det bara roligt,
spännande och äventyrligt.
Det är inte jag som har det största
huvudbryet, tänkte jag i mitt stilla sinne.
Jag kan ju ha en liten semester,
förhoppningsvis med ett stänk av
romantik.

Se mig om, ny plats.
Kommer att cykla runt,
utforska platsen, ta kikaren
och vandra med blicken längs
Danmarks kustlinje ståendes
på Citadellet och se solen gå ner
där bortom Backafall.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 229 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-05-04 20:13



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Det låter helt underbart ... Semester... Ska fjärilarna kanske kartläggas över Ölands ängar? Varje år gör demdet du kanske då får fjärilar på hjärnan istället för i magen...
2016-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar