Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och

och du säger du vill fly från allt
och jag önskar att jag tog det med en nypa salt
men får jag inte skriva av mig om att du vill skriva av mig
känns det som att nånting diffar i min syrehalt
vet inte vad du kräver, eller vad du vill ha
så ska jag jobba för att komma förbi dig eller för att få dig tillbaks
så vill jag våga att lita
på allting som du säger eller slå nåt i bitar
eller ringa alla som jag kan för att inte sova själv
får jobba på till helgen
aldrig velat leva för ett veckoslut
men jag och kv har en sak gemensamt, bättre ut
hon vill att jag ska ändra mig
utan att fatta att det är motsatt effekt om hon lämnar mig
men jag har blivit lämnad förr
aldrig varit den som slår igen en dörr
snarare den med en extra på vid gavel
om jag vill ha det, men skippa skitpratet
för det är inget som man plockar poäng på
några järn, jobb imorgon borde hoppa isäng så
men utan allt jag älskar är allt jag älskar
en total jävla saknad av ansvarskänsla

och nu vill du komma tillbaka
du kan inte somna och vakna
som du behagar
det är inte så det fungerar
får inte vela när man får som man velat
tillbaka i tiden
slutade att ge när det jag gav var för givet
men jag blev övertalad att övertala
dig att komma tillbaka
så jag kunde överta allt
känslomässigt kaos som du försökte skapa
vi låg typ en gång i månaden
du drog dig undan när jag satte mig
vi båda ljög att vi kämpade och lovade
tills jag åkte hem och förstod att det går inte







och du kysste vår gemensamma kompis
sa ska vi vara vänner får vi leva med sån shit
att vi både måste genomleva nåt sorgligt
tills jag kysste nån och då blev det för jobbigt
det som skulle va gemensam förståelse
och lika regler för båda blev, blev
lite svårare
när det var ditt ego som sårades
så du stack med min halva av den delade vårdnaden
vill bara skrika och förstöra nåt
förstöra nåt annat än mig själv
det har jag gjort sen vi förstörde oss

och du tittade på mig
genom prosseccodimman och statisterna
jag låtsades som att det inte brände i nacken
mitt leende speglat i nån annans ögon
gillar henne mindre än jag gillar jakten
tomma flaskor och svettiga lakan
kommer kyssa dig hejdå efter du vaknat
aldrig fattat när dom säger att det
låter som jag skryter
för det känns som jag klagar


och det är en jävla skillnad på att dricka
för att nånting händer
och för att inget gör det
det är inte min bedövning
det är motsatsen
artificiell glädje i krognatten
nåt annat än meningslöshet
arbetstider, affektionsjakten
tycker du om mig?
svara inte, det blir bättre så
ovetskapen köper oss tid
resten bara lämnar hål




Fri vers (Spoken word/Slam) av Ap
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-05-05 11:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ap