Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blåbärsmilkshake

Du sa
Varför springa snabbt
Kommer ändå ingenstans
När man springer varv

Jag sa
Man kanske får bättre tid
Eller nåt
Så jag

Skriver för mycket tills
Texten blir repetativt
Letade efter oss
Letade efter vi
Letade med ljus och lykta
Efter lycka, men lycka till
Bättre tur i nästa liv
Om du lyckats nyktra till
Objektiv i tankesättet
Tvärtom i mitt känsloliv
Allt som tornar upp sig
Jättelikt

Låt mig stå på dina axlar
För att möta det i ögonhöjd
Musiken är hög men höj
För jag hör tinnitusen över
Ett öra trött
Ett pip gällt
Samtalet
Ett minfält
Som precis smällt
Och jag tänkte
Ta dig samman
Och samla varje likdel
Ska försöka få dig bli hel
Antar att det röjdes
I mitt minspel
För du fråga
Vad jag tänkte på
Jag tänkte säga
Minesweeper
Sen sa jag
Jag borde sluta
Samla på
Nike sneakers
Citronen är slut
Ska vi ta tequilan med limeskivor
Delade en olde english dry cider

Lyssna på 24/7 24/7
Dina ansiktsdrag
Börjar flyta ut
Dina andetag
I min syrgastub
Min tungspets längs hela
Din landningsbana
Som ett flygplanshjul
Det knacka på
Och nån annan sa
Ni får vara tysta nu
Och vi visste att vi
Hade omgivningen klyvd itu
Som jantelagen
Och korianderblad
Men vi resonerade bort
Våra samvetskval
Som att skaffa fadderbarn
Ett rättfärdigande
Kan ändå leda till nåt positivt
Det är vad mamma sa

Undrar hur det kommer gå
Undrar hur vi kommer bli
Går händelser i förväg
Som det blir sommartid
Vill ha socker i
Mitt morgonkaffe
Och en droppe i
Min sockerbit
Suddar skillnaden på konst och liv
Min förstfödda i formalin
Min nästkommande
Kommer kanske
Som min ålderskris
Utöver Nike sneakers
Och en playlist fylld
Med Bonez MC

Minns du att du sa
Man kommer ingenstans
När man springer varv

Jag sa
Det blev en bättre tid
Av att spendera den som vi
Och vi kom ju ändå ända hit
Eller hur




Fri vers (Spoken word/Slam) av Ap
Läst 111 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-19 21:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ap