Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till löjet



Jag lever likt löjan i rolösa hav
i stimmen, där stenarna stegras ur djupet
och gräver av vatten min gungande grav
där skären jag skyr bär mitt ursprung förlupet.

Och smeker mig slöjan av blå mosaik
i timmar då skimrandet sjunker tillbaka
så söker jag sömn i den vilande vik
som lägger mig matt att i rolöshet vaka.

Jag leker ned böljans förlösande svall
i virvlar som strömmarnas linjelopp bryter
emellan konturer och urbergens fall
och flyter mot ytan när krafterna tryter.



















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-05-05 15:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Verkligen fint skaldat! Leken med ord och tumlandet i havets böljor...en munter lättsam stämning som man blir glad av att läsa! Fulländat i flyt och rim!
2016-05-05
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP