Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vid prat uppkommer lätt överproduktion och konsekvenser


Prat

Språk och talande är utmärkande för arten människa.

Talet har flera olika funktioner såsom att skapa social samhörighet, att skrämma, att överföra information, att skapa uppmärksamhet på något, att skada någon/något, att roa.

Tal och språk leder lätt till överproduktion av prat.
Inte bara stora mängder upprepning och överskott av information
utan vi har svårt att kritiskt kontrollera vad vi säger och egocentriska obegripligheter, vagheter, fabuleringar och lögner uttalas och sprids.

Visst förekommer det även att vi talar för lite, men sådana problem är nog av mindre omfattning.

Både privat och inom offentligheten, t.ex. politik, förekommer ibland att någon säger något/några ord som i efterklokhetens ljus inte borde ha uttalats.

Att tiga kunde givit mycket bättre resultat än att prata bort sig.




Övriga genrer (Essä/Recension) av boen
Läst 297 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-05-07 16:07



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Sant om ord...
2016-05-14
  > Nästa text
< Föregående

boen
boen