Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inlägg mot dagens hårt reglerade skola.


Barnens egen vilja

Barnens egen vilja

Ett lämmeltåg av barn har passerat mina bortsprungna år.
Skolgårdar har vittrat sönder och skolor rivits sen 1989.
Jag drömde stort men landade på asfalt. Byråkratin uppfann ett Pisaprov. Elever betalade priset för kreativa glädjesprutor som kedjades fast vid styrdokument o prov.
Skollagen begravde alla lägerskolor och på gravstenen står:
skolan ska vara gratis. Här vilar empatin o förståelsen för Auswitz offer.

Oron spinner sitt fängslande nät.
Nyfikenheten röst är alltid ivrig.
Sitt på din stol och var tyst.
Prat är konflikt men bidrar när
Barnen bygger erfarenhetens ryggsäck.
Sår är livsbevis.
Bestraffning är ångestens artilleri
Rädslans slaveri sätter handklovar på kreativiteten.
Nerför trappan kommer fröken mod med beröm som sitt svärd och med en rustning av tålamod.
Sår du tilltro skördar du kärlek.
Fast hon är fisken som lämnat stimmet och simmar mot strömmen.
Hon bär på elden.
Tände mitt slocknade stearinljus
Ta till vara barnens vilja
Led dom varsamt o ömt
Som om dom var den sista droppen vatten.




Fri vers (Fri form) av Figge
Läst 281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-05-09 17:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Figge
Figge