Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömspel




Jag skall aldrig klaga mer
när jag lämnar denna maskerad
av sjuksalar,sjukdom, ensamhet
lidande och plågor bakom mig
och din tärda kropp,ditt strävsamma
slit,ditt tålmodiga liv. ..bland oss andra
gnällande egoister. ..

Här är jag.Öppnar dörren kliver ut.
Inget att återvända eller gömma sig
bakom. Och termiter skall bita mig
och Slingrande Ormar hugga efter mig.
Farväl kära oskuld.

Ut till hela mänskligheten kliver jag
ur mitt skyddande skal
Mitt bland Messias.Lucifers och
Ateisternas skaror som alla profeterar
att just de har den rätta läran.
Farväl till eremitens självförvållade
levnadssätt
Och jag hör mänsklighetens
Klagosång och mässande
om Gud och Rikedom
bland Präster och snikna Bankirer
Dagen lång,bredvid bländande
Reklampelare
Och jag skall fånga lycka
i kärlekens tillfälliga palats
Och passera några Flygfält
utanför Jordens Huvudstäder
innan det är dags. ..
Här har Du mig.
Lieman.
Vandrande på ett Under
av fantasifyllda gröna strån.

Jag skall aldrig klaga mer.
Älskade medmänniska
Och även om du betror mig,
vet vi alltid/aldrig vad
som väntar oss. .. hur det nu slutar.

Betydelsen att ta emot .
Så kravlöst ödmjukt. .

Blåsten mot den darrande
älväxingens grässtrån
I daggfylld svalkande
aftonslöja.

Efter dagar av förtorkande hetta.
Så kravlöst ödmjukt. ..

Betydelsen av att bara
i stillsamhet få ta emot.






Till vandringsmänniskor
Av Världen. ..
Samt Keith Emerson
Och Ernst-Åke.




Prosa av Sefarge VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-05-11 16:55



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En fantastiskt fin dikt
djupt berörande om pratet
"efter dig" och hela upplägget
i dessa verser är superbra.
En dikt man kommer ihhåg.
2016-05-18

  Ninananonia VIP
Åh, vad vackert du skriver om ditt drömspel...
Jag berördes i hjärtat av orden dina..
Är glad att du är fri från ditt skal nu..

Bokmärker..
2016-05-16

  mike irow
mångspråkligt ordsrikt stor skaldekonst såna dikter skriver blott
stora ordkonstnärer...

2016-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP