Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hattar o mössor med breda brätten

Hattar och mössor med breda brätten
Den svage fråntas rätten

Mössor med breda brätten skaffar panamahatt
Skäller på lytt o halt
Ni fuskar och tar ju för mycket av allt
Du lame stig upp och gå,
bidra o betala mer skatt!

Hattar av halm o strå
Kämpat så män o kvinnor jämlika gå
Men Om han
Skakar hennes hand

Går skam på torra land
Stackarn kan ju få kvinnlig bacill

Vår kära riksdag kämpar så hårt
Att styra vårt land är så svårt
Att ledarmot tvingas att gå
I pension innan dörren hon lyckades nå

Att leka regering verkar ju lätt
Sparka på den som inte kan äta sig mätt
Ta från landets skatt kista
Så hasta la vista
Har vi en bananrepublik
Vår cirkus får stor publik
Ingen vill erkänna sina gömda lik
Det var inte mitt fel
Jag tog både min o Din, din, din o din del
För jag kan
Och jag hann





Bunden vers (Rim) av Qvinn n'Lion
Läst 539 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-05-15 14:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion