Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har en så kallad väderpinne här vid stugan. Trodde inte att sådant ens kunde fungera. Men nu har jag sett och vet mycket mera.


VÄDERPINNEN

Hur är det fatt med min väderpinne?
Har den inget solsken i sitt sinne?

Den hänger neråt så långt det går.
Regnet det strilar så det förslår.

Imorgon vill jag se att du reser dig upp emot solen.
För då kan jag bära den nya kjolen.

Om inte, då stanna jag här under min filt.
Fortsätter då att rimma vilt.




Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 449 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-05-19 13:26



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Joo... en väderpinne vid stugknuten
är bra att ha
står den rätt upp mot himlen
då blir det en riktigt bra dá
Men hänger den som en ledsen sill
då vill man gärna vila en stund till
När himlens tårar väter ögats fönster i sjok o stim
ligger man gärna under lapptäcket
o filar på sina rim...

Rolig o stimulerande dikt!



2016-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP