Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det lilla ljus som vi har


   "Är det pollen eller ledsen..?" frågar du försiktigt.
   När du frågade för en timme sedan var det pollen. Nu är det inte bara pollen längre. 
   "Ledsen" svarar jag, utan att rösten riktigt bär. 
   Då lägger du armarna om mig, helt naken som du är, nyss utkommen ur duschen, och jag begraver min haka i din halsgrop. Möter min tårfyllda blick i spegeln, lutar mitt huvud mot ditt. Jag gråter över någonting som i de flesta andras ögon skulle vara helt banalt, men du känner mig, och vet, att för mig är det inte helt banalt. För mig är det viktigt, och då blir det viktigt för dig också. Så du försöker inte heller att få mig att le alldeles på en gång, du låter mig vara i känslan en stund istället, precis som jag behöver, och först en stund senare försöker du locka fram ett leende, med framgång förstås. Och även om jag fortfarande lämnar lägenheten med tunga steg och en blandning av pollen och tårar i ögonen så vet jag, att allting löser sig ändå. 
   För jag har dig. 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Ericafika
Läst 474 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-05-23 14:18



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
kärlek
2016-08-04

  julia.s
Så himla fint beskrivet. Känner igen mig.
2016-05-31

  ULJO
Kärleken är alltid tillgänglig och finns alltid när den som mest behövs. Sark och oemotståndlig.

2016-05-23

  Per Drysén
Kärlekens kraft övervinner all sorg.
2016-05-23

  Marita Ohlquist VIP
När kärleken är som bäst!
2016-05-23

  Alexander Gustafsson
A love like that makes one immortal
2016-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Ericafika
Ericafika