Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Octavio Paz, född 31 mars 1914 i Mixcoac, Mexico City, död 19 april 1998 i Mexico City, var en mexikansk författare, mottagare av Nobelpriset i litteratur 1990. (Wikipedia)


Ungdomar vandrar

 

*

Ungdomar vandrar

utefter den grönskande parken

 

Alla har olika färger på sina tröjor

Den förste är svart och den andre röd

den tredje grön och den siste gul.

 

Verkar var en provkarta över politiken

 

*

Den mexikanske författaren Octavio Paz

menade att poesi har en erotisk laddning

vilken inte är självklar i prosan

 

Jag diktar sällan om sex direkt

men indirekt finns den nog med

 

En poetvän menade att sex

är något man gör

och inte något man talar

så mycket om

 

Det händer när det händer

diktade hon

med en underfundig ton

 

Och är det något som är erotiskt

så är det väl vårsommargrönskan

 

Jag är uppenbarligen ateist på vintern

men panteist när allt slår ut i blom




Fri vers (Prosapoesi) av Fredrik P. VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-05-27 20:04



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Haha så härligt, en njutning att läsa och dessutom fick du ett leende att växa som de här förbannade kvickrötterna som envisas med att växa genom cement. Tjooo!
2016-05-31

  Palett
Ja, vårsommargrönskan ger en härlig känsla ! Fin text !
2016-05-28

  ULJO
Trevlig iakttagelse. Fastnade för versraden som jag tycker var lysande "Och är det något som är erotiskt så är det väl vårsommargrönskan"

2016-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP