Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På väg mot andra sidan havet






Det går, omkring 100 vita får
på en öde ö.

Och betar, tillsammans med
en och annan svart.

Undrar vem av dem
som är jag.Och vem
som kan vara Du?

Två riktigt naiva fårskallar
När vi sätter den sidan till.

Men på den öde ön behövs
Ingen Herde
-
De får klara sig själva
Och beta bäst de vill

Sitter ombord på en
Rödvit Färja, och ser

Inomskärs landskapet
sakta dra förbi.

Genom det stora panorama
fönstret.

Minns de 50 passerade Sommar resorna
Denna gång på väg mot en begravning

En röst på Finlands Svenska ,ropar hastigt
Ut meddelanden om Dagens erbjudanden
Och sedan
Samtidigt varnar för "Tjocka på Ålans Have"
Och eventuell försening.
Genom raspig högtalare

Sitter i en vrå med en plastkasse
Mellan bena och ser på när andra
Roar sig.

Kommer plötsligt till insikt

Att människan är både Herde
Och den öde ön.

Omgiven av en flock Fårskocks minnen
Runtomkring sig


När det kommer till kritan
man står där vid den inre
Granskande svarta Tavlan.

Och skall skriva ut någon slags
Resume över ens eget levda liv.

Och någon samtidigt ropar ut att det är 25%
Bonus Rea,på all kosmetika!





Prosa av Sefarge VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-05-28 15:27



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Ja - reklamen och fåren blir man väl inte kvitt i rappet (om man inte själv är ett sådant på den öde ön, utan någon 4G smartfåne och Instagram? apropos.. Hur låter Finlands Svenska? Har ju bara hört finnar, ofta med helt svenska namn (som jag) som talar sådär Jättebra svenska och låter som Mumintrollet, så dom svenska barnen pekar med fingret (inte långfingret gsl.) och säger så att halva Kungsholmen hur det: "MUMINTROLLET" Sen finns det väl finnar med namn som Jussi Meikäläinen som "Inte prata venska så pra - Prata vinska Perkele!!!
2016-05-30

  Klara Ord VIP
Fin text!
2016-05-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina reflektioner om livet, som alltid från dig.
2016-05-29

  Onomatoprofet VIP
är människan färjan också?
2016-05-28

    ej medlem längre
mot Gräsön
och dess gula flytflotta
köpt! +
2016-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP