Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
uppläst, men nu något bearbetad, dvs bättre.


Alla landsortsstäder har samma staty

Vid statyn på torget
träffas man
alltid

ni vet den
där kungen
som håller på
att ramla ihop
av att folk
suttit där och väntat
så ofta
att den vitrat sönder

egentligen kunde
man få en ny bekantskapskrets
genom att komma i fel tid
till ett bestämt möte


och nästan alla medelstora
landsortsstäder
har kungastatyn
där folk träffas

eller åtminstone
en bussstation
som i bästa fall
har ett kreativt namn
men oftast för de heta
resecentrum

och om man åker fel
vet man att man ändå
precis var man hittar folk
där man väntat




Fri vers av virre
Läst 423 gånger
Publicerad 2006-05-07 03:14



Bookmark and Share


  edvin medvind
Den var rolig att läsa den här. Och visst det stämmer verkligen, varenda stad har en staty på torget som man möts vid.
Vilken av mina texter har du bokmärkt förresten? Är bara nyfiken.
2006-05-08
  > Nästa text
< Föregående

virre