Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liv i trädgården


FRÅN FRÖ TILL SPIS


Brättet med frösådd blev femton plantor
Med kryddtagetes
Bara fem buskkrassefrön gror
Blommorna ska vila på min sommarsallad

Tomatfrön såddes
Red Pearl, Floridity, Brandywine, Mei Wei, Nyagous, Chilega
Redan förste mars dök ni ner i såjorden
Nu andas och blommar ni i växthuset
Jag gör gödsel till er av rötade nässlor, urin, hönsskit och vatten

I upphöjda bäddar växer potatis. sallad och andra bladgrönsaker
Grönkål, salladslök och örter drivs under fiberdukens beskydd
Bönor och ärtor klättrar på käpparna
Pumpor och squash står på vänt

Flygande mammor och pappor hämtar larver
i plommonträden till hungriga ungar
Med fötterna i kallt vatten piggnar jag till
Fotgymnastik i gräset

Fantiserar om all god mat jag ska göra
En rostad surdegsmacka med tomatskivor
Ugnsstekt sparris med smörstekta hasselnötter
Sommarpotatisen och den färska vitlöken lockar.




Fri vers (Fri form) av C lupus
Läst 294 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-05-31 16:49



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Blev fruktansvärt hungrig och dessutom börjat skissa på hur jag ska bygga ett växthus, gärna med en gång. Tomaterna har de mest fantastiska namn, Mumstext!
2016-05-31

    ej medlem längre
Du målar en härlig bild av självhushållningens möligheter till upplevd tillfredsställelse.

Tänk om man bara kunde :)
2016-05-31
  > Nästa text
< Föregående

C lupus