Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland då på 90-talet och även nu kan jag känna att mitt jobb som jag älskar tar så mycket kraft och speciellt när arbetsbördan och kraven bara växer och växer..


En vanlig arbetsdag

I dag kära barn, ska vi ha en underbar dag
Vi ska leka
och sjunga
och prata om livet

Jag ska hjälpa er på alla sätt

Jag torkar rumpor
tårar
och disk

Påklädning
Avklädning
En stumpa här
En vante där
KRASH!!!
Där gick ett ett glas..
Det är ingen fara
Jag sopar upp det med ett leende

Jag är så pedagogisk
lyhörd
och gränssättande
Jag är en vuxen förebild...

Men för att vara på er nivå
måste jag också vara en smula barnslig
För att åter växa igen när era föräldrar kommer
Då ska jag tålmodigt lyssna på dem och svälja förträten
när de beklagar sig över fläckar på byxorna
som kom till när vi var barnsliga tillsammans




Fri vers av gisseliten
Läst 375 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-06-05 21:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

gisseliten