Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I början av sommaren blir man glad för varje liten rosenknopp man ser, sedan blir det strax massor av rosor så man inte ser den enskilda rosen.


En rosenknopp

En gulorange rosenknopp tittar fram invid rosenbågen
Jag ser även rosenknoppar upptill och blir glad i hågen
Borta vid staketet slår snart röda klätterrosorna ut
Jag önskar att blomsterprakten aldrig nå'nsin ville ta slut
Pionerna börjar att blomma och doftar ovanligt gott
Jag nu de första mogna ampeltomaterna smaka fått
Årets första fläderblomsaft, den är klar om några dagar
Önskar bara att sommarvärmen åter oss snart behagar.

Planterar två nya rosor och läser sedan i en bok
Drömmer om att vara en svala, så fri och helt ekivok
Sväva högt ovan marken och få känna att vindarna bär
Bara få leva i nuet och känna att det är bra här
Sommaren har bara börjat,många fler rosor det nog blir
Trots torkan är grönskan ännu ljus, ny och oändligt skir
Jag vill vandra i drömmarnas blomstrande gröna sommarland
Se utsikten över havet på en solig fin västkuststrand.




Bunden vers (Rim) av Maria Eliasson
Läst 188 gånger
Publicerad 2016-06-11 19:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Eliasson
Maria Eliasson