Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar om livsdrömmar


Glaucus flyger i skymningen

Jag släcker drömmar med eldar
som skepp går de sorglöst i kvav
stråkar livet återgäldar
hör deras högt ställda krav

Freddie Wadling sjunger för freak
Mohammed stinger som ett bi
här i livets enkla lyrik
föds vardagens klara geni

Glaucus flyger i skymningen
tidigare syntes intet klart
tiden bryter mot ordningen
det verkliga blir ogripbart

Det är drömmarna om livet
där inget redan är skrivet



© Peter Söderqvist





Bunden vers (Sonett) av Peter Söderqvist
Läst 425 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-06-13 16:49



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Många fina strofer här!

ex:
tiden bryter mot ordningen
det verkliga blir ogripbart.
2016-06-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Fantastiska bilder ur livets vardag i fin lyrik.
2016-06-13

  överlevaren VIP
Superbra!
"här i livets enkla lyrik
föds vardagens klara geni"
2016-06-13

  Alysse VIP
Så fint poetat!
2016-06-13

  Solstrale VIP
Helt fantastiskt skrivet!
2016-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist