Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Beroendeförhållandet


I love you not because I need you
I need you because I love you


Jag älskar dig mer än vad jag anade att någon kunde älska. Trodde att jag visste vad kärlek var, jag har ju sett det på film och tv, sjungit om det, fantiserat om det, drömt om det, men inte. Det är så mycket starkare när det händer en själv. 

Skrattet i min mage som får mig att tappa andan och vrida mig i nöd, orsakat av dig. Tårarna i min ögonvrå, när du säger någonting fint. Värmen i mitt bröst, när jag är nära dig. Storheten i allt när du indirekt säger att du vill ha barn med mig, när du säger att du ser en framtid i oss. Det är så mycket större än alla fantasier. Det är så stort att jag tappar rimliga perspektiv, tappar rim och reson. Uppslukas totalt av himlastormen. 

Jag väntade så länge, så jävla länge, på att bli kär i någon på riktigt. Trodde att det skulle vara värt att vara kräsen, hålla på mina principer, mina krav, för att bli tagen med storm och hitta någonting riktigt fint tillslut. Och det var värt det, så värt det. För det team som vi utgör, det skapar man inte hur som helst. Den matchning som du och jag är till varandra, den uppstår inte i tomma intet. Par som du och jag växer inte på träd, jag tror verkligen inte det. Alla säger att vi är så fina ihop, och så brukar inte jag säga till andra till höger och vänster. Bara till de som på riktigt känns sådär drömmiga.

Och du tror att jag hade hur många killar som helst att välja på innan, och visst, delvis hade jag det, men du tror att jag hade kunnat få någon lika bra som du innan, och det är fel. Du tror att jag hade sänkt mina krav när jag hittade dig, men det är bullshit. Du är min dröm.  

Jag älskar dig mer än vad jag anade att någon kunde älska, och jag behöver dig för att jag älskar dig så mycket. Inte av någon annan anledning. 




Fri vers (Prosapoesi) av Ericafika
Läst 460 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-06-14 13:37



Bookmark and Share


  blått nagellack
Nu fick jag gåshud. Fyfan vad fint.
2016-06-20

  ULJO
En trevlig text att läsa.
2016-06-15

  Per Drysén
Härlig kärleksbeskrivning! Så underbart skrivet så man lever med i känslan.
2016-06-14

  Alexander Gustafsson
Wow! Så härligt. Jag gillar den biten om att han tror att du sänkt dina krav, fast men att de skulle vara bullshit!
2016-06-14

    ej medlem längre
> Och du tror att jag
> hade hur många killar
> som helst att välja på innan

Jag fick höra samma sak, men det tog nästan ett decennium innan det hände på riktigt...
2016-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Ericafika
Ericafika