Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KÄNNA (HUVUD-)STADEN

hur lång tid kan det ta

att lära känna stockholms stad?

det blir mest ströbesök

och en och annan promenad

du står vid stureplan

vid etiopiens ambassad

och trots allt hemskt som hänt

så är du upprymd, farligt glad

och pendeln går till uppsala

där är det byte sen

du måste till stationen först

hur ska du hitta den?

 

 

men om du skulle bo här

några veckor eller så

så skulle du få kläm på

vilka gator du ska gå

lokalsinnet är gott

precis som hos din gamle far

att bo i staden är det

enda sättet att få svar

 

 

i taxi flimrar allt förbi

ett nutidsperspektiv

jaha, där ligger rosenbad

där styr man våra liv

var är statyn av nils ferlin?

den vill jag gärna se

och klubben där vi spelade

en gång med bizex-b...

 

här skruvar man upp tempot

tidens tempo gånger två

så mycket man ska hinna

och så lite tid att få

så bjud mig på en heldag

där jag planlöst strövar kring

med tusen spänn på fickan

i en ständig happening

 

 

LARZ GUSTAFSSON  22/6 2016

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 217 gånger
Publicerad 2016-06-22 13:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP