Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Homage till Lilith

Drabba mig med Din befriande boja
Begär mig till Dig utur min arma själ
In i den sanning endast Du besitter

Möt mig varje andetag
Bortom förstånd och förnuft

Förvandla mitt väsen inunder din syndbara slöja
Res mig utur den skam endast askan vill förkasta

Sänk Din brännande dimma över min förfrostade ande
Och upprätta mig i mörkret som är dränkt i Ditt blodröda ljus

Bara Du, min krafts Furstinna,
kan ge mig den förnimmelse min själ längtar att dyrka
Bara Du, kan svepa in det äkta stoftet
I mitt förtappade hjärta

Lilith –
kom
och gör mig hel.




Fri vers av Lillith
Läst 224 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-06-24 10:14



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
hon är i dig
du gudinna så klar

dyrka på, dig själv
2016-11-02

  Ardo Wejka
Ja... Man får vara minst två i kroppen för att överleva!
2016-06-25

    ej medlem längre
Det jag beundrar är när en textförfattare nekar att böja sig: Det summerande namnet Lilith förstärker också revolten – människans tecken. Trots det öppnas texten och definitivt försvårar tolkningsprocessen. Det är alltid bra att bli utmanad. Och utmanat har Du verkligen gjort i den här texten. Så skall det vara!
2016-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Lillith
Lillith