Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När livet slutar le

När livet slutar le
Rycker jag på axeln
av ren vana

Vad vore ett liv
fullt
av leenden?

undrar jag med garden höjd
och självförnekelsen på topp

Vi är en särskild sort...

...vi överlevare, genomlevare, uthärdare
Vi - normens cirkusfreak

Kan man kalla oss utvalda?

Vi ler.
På kommando.

Vad annars ska vi göra?
Gråta?
Skrika?
Böna?
Be om nåd?

Nej, det där är sedan länge
avklarat.
Och utan effekt.

Le ikapp med livets dödsdsans.
Le....
För guds skull le.

Även om själen
gräver sig ner i mörkret
djupare, och djupare

När livet slutar le...
och börjar att hånskratta.
då är valen få

Även om jag önskar annat....

För jag är redan död
Min kropp är bara inte begraven
och jag vet att
bara
jag
ler

Är jag inte till besvär.

... och hånskratten blir lite svagare.









Fri vers (Fri form) av Lillith
Läst 309 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-11-08 06:57



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Oj... Skulle säga att alla som existerar, om än utanför vår krets, kan vi se att de finns, ingen är osynlig, och allt en människa är lyser ändå igenom, du möts av förståelse, solidaritet från ett oväntat håll och upptäcker att nöden prövar vännen, nej, jag tror nöden för oss till vännen... De finns över allt så ge inte upp, någonsin!
2016-11-08

  Öknens Ros VIP
en känsla av sorg över hur livet kan upplevas, att le trots det svåra i livet.
2016-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Lillith
Lillith