Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midsommarsol

Uppe tidigt på morgonen.
Min man sa att fåglarna sjöng så vackert.
Tyvärr är det många år sedan jag hörde fåglarna.
Detta på grund av en grav hörselskada.

Vi åt en tidig frukost, sedan satte jag mig ner på altanen
för att göra midsommarkransar.
Min man fixade med stången som skulle resas på eftermiddagen.

Jag fixade sommarbuketter på altanen och ute på trädgårdsmöbeln.
Gjorde en jordgubbstårta och fixade till två goda röror till det grillade.

Så kom de äntligen våra kära med barnbarn och ett glatt humör hade de med sig.
Stången reste sonen och min man. Det blev kaffe och paj efter det.
Senare åt vi en god middag.
Barnbarnen ville spela kubb, så blev det. Sedan kastade vi pil och som avslutning krocket.
Nu serverades kaffe och läsk plus den goda jordgubbstårtan.
Timmarna går fort när vi trivs och har roligt.
Mygg och knott var nog också nöjda. De var ettriga på kvällen.

Så kramades det och tackades för en trevlig midsommarafton.
Det blev så tyst när alla åkt iväg.
Jag är tacksam att vi har varandra.

Solen dalade bakom berget precis som vanligt.




Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 235 gånger
Publicerad 2016-06-25 12:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP