Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den 25:e dagen

Varje steg kan vara ett brott
följ stigen krypande i din rituella dans:
Han kanske kan blidkas.

Ibland kan man inte skada
Ens en hämndlysten gud.
Stål skär inte stål.
Glas inte glas:
Och vi måste vara samma.
Avbild i gruset, smutsen, sotet.
En gång formade du mig av kärlek.

När jag hittade rakbladet gömt
i dopfunten visste jag:
det enda sättet att
klara sig undan traditionen är
att undanröja dess arvinge.
Ondskans rot är funnen
på bladets egg.
Där ser du ditt egna anlete förvridet
I: ilska
tårar
Medvetande




Fri vers av vove_bby
Läst 176 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-06-26 15:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

vove_bby
vove_bby