Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sailor No more Amore






Han hade seglat
För om masten

Nu var han bara
En havrerad Sneseglare
bland Havande kvinnor

En Vaktmästare som
Gick omkring
med
Landstingets vita rock
bland
Olika stormande skådespel

Mellan ofödda öar
som skulle Uppstå
Med födsloskrin
bredvid hans närvaro
Och
En del kanske leva
Upptill hundra år

Han saknade inte Havet
För det bars fram
hela tiden
av förlösande kvinnor

En enkel sjöman
som funnit sin frid

I ett Sommarjobb
Från början och sedan
Blivit fast

Bland landkrabbor
Och trivdes där.

I skapelsens födslolagun
som en fisk i vattnet




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-06-29 12:03



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En fantastiskt vacker
och fin text
2016-06-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilka härliga metaforer och ordvändningar att njuta av!
2016-06-29

    ej medlem längre
Hoppfullt kul skaldekonst!
2016-06-29

  Stefan Albrektsson
Många underbara vändningar och dykningar i detta fostervatten! Gillar särskilt strofen "Han saknade inte..." Riktigt riktigt läckert!
2016-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP