Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
30/6


blandade drömmar LXX: I Stockholm

kompisen som alltid var näst bäst på provräkningen blev inte godkänd av mina föräldrar, fast hon förklarade att hon gillade dem bättre än sina egna. föga anade de då att hon skulle sluta som regeringsanställd och jag som arbetslös. i solidaritet med min vän åkte jag till Sthlm och hälsade på i hennes guldglänsande skyskrapa, som låg nära den något högre tegelröda skrapa där jag en gått på dramaworkshop.

när jag blev trött på guldet tog jag Tbanan till Fittja. där var det snö och jag såg inga mataffärer.  jag mötte en invandrare i vit cabbe med fimp i mungipan. han verkade visserligen sympatisk, men förklarade att han ville dra mig över stock och sten och dra ur mig mina livshistorier. jag åkte tillbaka till Gamla Stan. 

jag var orolig över lillan som inte ville äta sin mat. hon drack bara en slurk ur mitt vänstra bröst, sedan festade hon loss på godis och glass uppe på sovloftet. hennes bror förklarade att glassen hade murkelnougat under chokladen och att den smakade delikat.




Prosa av Nanna X
Läst 312 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-06-30 17:54



Bookmark and Share


  Carl-Johan Bachofner
Läser och önskar att även jag skulle kunna minnas drömmar.
2016-07-05

  Magdalena Eriksson VIP
vill bara byta filmruta så fort den börjar bli skarp...
gillar de drömlika som tar mig ut i en resa utan värderingar eller särskilt stort behov av att sammanfatta texten. kanske fattar jag inte något...
2016-07-03

  TrollTörnTrappan VIP
Hisnande kontraster - undrar om jag någonsin skådat en skyskrapa av guld... Omskakande med den (o)psyko(o)logiska matematiken!?!
2016-07-02

  Stefan Albrektsson
Gillar särskilt den socio-ekonomiska förflyttningen i de första två styckena. Älskar "när jag blev trött på guldet tog jag Tbanan till Fittja". Drömlivet är spännande, och jag funderar över hur det sista stycket kopplar till de föregående... i min läsning gör det det i allra högsta grad.
2016-07-01

  Anya VIP
Innehållsrikt. Känner igen oron över barnet som inte vill äta. Det hände tack och lov inte så ofta...mina barn var/är matglada...som sin mamma.
2016-07-01

  objekt3
glass är inte godis!
2016-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X