Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte slam... bara upplässning, fungerar bra som det också... Bra dikt att läsa iaf. den är aldrig färdig heller, utvecklas hela tiden och så vidare.


EU

EU
freden
har du byggt på ruinerna

EU
din fred har sin grund
i kravaller

EU
jag är inte ditt kravallbarn

EU
du har lärt oss
att hata dig istället för
varandra

EU
ditt samarbete
har sin grund i pengar

EU
för många är du
babylons sköka

EU
ditt samarbete
är en tonårigfylla
och leversjukdomarnas
franska rike

EU
du betonar fria gränser
och slänger samtidigt
nyckeln till frihet
för miljoner som
aldrig kan klättra över
ditt forts murar

EU
ditt ekonomiska stöd
nytjas till att förslava
forna kolonier
med alkohol

EU
tar du på dig följderna
av dina ölföretags
skapande av prostituerade
tonåringar i asien

och ändå
EU
är du ekonomisk garant
för motståndet ibland

EU
i dina ögon
är jag en terrorist
och redan avlysnad

EU
du är ont
och gott i ett

EU
folket vet bäst

EU
varför gränser
i kontinenter

EU
det är bara demokrati
när det går som du vill

EU
varför bara inte ge upp

EU
din fred är baserad på
att inte tänka längre
än näsan växer

EU
du är en illussion
sänt av Mara
precis som till Sidharta
under Bodhiträdet

EU
din treenighet
är kapitalet
makthavare
och vatikanen

EU
du låter dig styras
av gamla traditioner
som dödar

EU
när ska du göra dig
värdig dina tusen martyrer

EU
när ska du vara
på de fattiga, och barnen
och flyktingarna och kvinnornas sida

EU
när ska något annat
en pengar vara viktigt
för dig

EU
höj kvoterna och skatterna
överallt

EU
du förstör
vår förebyggande
politik


EU
om din makt faktiskt
var folklig
hade gränserna varit
raserade åt öst
och syd

EU din makt kunde
vara folkstyre





Fri vers (Spoken word/Slam) av virre
Läst 743 gånger
Publicerad 2006-05-08 18:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

virre