Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varje dag regnar det och västkustsommarn har visat sitt ansikte, klätterrosor nå börjar mögla.


Regn, bara regn, snart möglar allt bort

När regnet skvalar som värst då ligger jag nere för räkning
Jag drabbades av intensiv huvudvärk,feber och kräkning
Lyckas inte vakna riktigt och har ingen koncentration
Förstår till slut att jag drabbats av hjärnhinneinflammation
Ligger halvsovande och väntar på döden som går förbi
Framåt kvällen blir jag äntligen från hemska skallsmärtan fri
Då kan jag stå utan att falla och kan även tänka klart
Att få leva trots detta regniga väder känns underbart.

Hallonen har börjat mogna och blåbären börjat bli blå
Röda vinbären de är mogna och dem kokar jag saft på
Klätterrosorna tål ej mer regn utan börjat mögla har
Ampeltomaterna jag skördar, men gurkorna tynat har
Det är som att regnet gör så att allting möglar bort till slut
Men sniglarna trivs och är feta och nu vågar de sig ut
Kanske kan man ändå hoppas på att vädret snart kan vända
Solen kommer åter och torkar upp det blöta kan hända.




Bunden vers (Rim) av Maria Eliasson
Läst 253 gånger
Publicerad 2016-07-03 09:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Eliasson
Maria Eliasson