Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text och foto: Lindha W Gustavsson copyright ( C )


Och regnet det bara öste ner....

Blyertsgrå himmel – regnet står som
spön i backen – vindrutetorkarna på
bilen orkar knappt hålla undan det
envisa ovädret

Blommorna efter vägrenen står böjda
och slokar av naturens påfrestningar

Marken behöver regn – men även sol
liksom vi människor som ett lyft för
våra mentala krafters skull

När vi svänger in på vår gata ser jag
rännilar av strömmande vatten som
avloppsbrunnarna knappt hinner med

Tanken far som en blixt genom mitt
huvud då jag minns att vi som barn efter
regnets framfart gärna gjorde små rännor
med skoklacken i grusvägen för att se
vattnet forsa bort – då en lek utan tanke
på vad vattensamlingar kunde ge för
konsekvenser

När vi stannar framför vår husport hoppar
jag snabbt ut o in i stugvärmen - samtidigt
som jag tänker med ett leende på läpparna
att detta är ju bara EN alltför typisk Svensk
SOMMARDAG!




Fri vers av Lindha W Gustavsson
Läst 449 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-07-03 16:45



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
En sådan underbar dikt om sommar och detta härliga skurar av regn.
Du har till o med fått med en strof av barndomens härliga dagar!!
Njuter o läser åter igen + att jag bokmärker denna!!
2016-07-11

  Ljusletaren
Du väcker minnen sen barndomen och tack för det / kram
2016-07-04

  Larz Gustafsson VIP
Jo tack, det kom precis när jag var ute i elljusspåret. Just när jag kommit hem sken det upp!
2016-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson