Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samme sôrt



Tänk sô olika vi prater
dialekter på olika mål
dä skôrrer å dä gnäller
å skär sôm rôstfritt stål

Ja tänk sô olika vi prater
å så olika dä låter
en del sôm ôm di skratter
å en del sôm ôm di gråter

Å en del di prater brett
mens andre prater kôrt
å ändå så ä vi ju alle
precis å samma sôrt

En del di taler mjukt
å en del di låter barske
mens nôgra bare kraxer
å nôra låter karske

En del di låter slôe
å andre låter trötte
mens nôgra låter ilskne
å nôgra låter stötte

Ja kanske dä behövs
en tåcken dära tôlk
te alle ôss mänsker
sôm inte taler sôm fôlk


Bs-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 286 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-05-08 21:09



Bookmark and Share


    NoMi F
Jätteroligt skriven i dialekt
Fint snickrat
2006-05-09

  kath
ja, varför inte en liten tolk som far runt och skapar reda i all den oreda vi kan ställa till .......söt ( i en positiv bemärkelse) och underfundig text
2006-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg