Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sopsvävande

De har röntgat hela hjärnan
ingenting på plåtarna
tomt
och ändå säger Doktor Påhitt
att jag ska äta all denna medicin
det kostar ju pengar
HÖGAR, som inte finns
sa grannen och föll in mot soporna
jag har ju fattat förståndet, är frisk
och inte heller
hittar jag den förbannade lavemangskannan
nej, allt är som att ha arslet i pitten
ytterst osmakligt
likt Namnbricke-Helenés nasala slängtjat
Jo, det där med mediciner, sa jag
Giftstruma och Diabetes
tabletter och sprutor
Ja, jag hörde
och jag hoppas du inte dör
för jag tycker du är en bra människa
och det vore onödigt
att ha dig där
Svävandet i gränslandet över kulörta kärl
stunder jag kommit att tycka om
oavsett röntgenplåtar och Doktor Påhitt
jag har en mycket fin granne




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-07-11 10:38



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Trevligt med fina grannar...:-)
2016-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP