Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken är ingen dagslända ...

... men för att
den ska kunna bli
till en äkta kärleksrelation
fylld av 
förälskelse och passion ...

... utan tvång och krav ...

... behöver den
vara ömsesidigt besvarad ...

Att se kärleken 
som en lyxig dagligvara
fri att avsmakas efter eget behag
för att den är fri 
och ej ställer några krav
är något som vi kan se
allt fler drabbas av ...

Men kärleken 
i sin allra mest äkta form
överlever ej
utan ömsesidighet
ty förutan gensvar
överlever inte kärleken över tid ...

... Kanske du får 
njuta den en och annan dag
eller till och med ett par år ...

... men förutan engagemang
omsorg och ömsesidig inklusion
i ett för kärleken relevant sammanhang ...

... lär den snart nog
finna sin grav
där den får vila i frid ...

Det skrämmer mig
att kärleken för så många kommit bli
intet mer än en dagslända
med valfritt önskad överlevnadstid ...

... utan hänsyn till
eller känsla för
den andres existens
som person och individ ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-07-11 20:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ömsesidighet är en nödvändighet.
Bra skrivet!
2016-07-13

  WyS VIP
Slit och släng, konsumera mera! Det är den tidsanda vi lever i. Kärleken når aldrig botten utan skvalpar på ytan.
Det är först över tid som den syns äkta.
I det dagliga mötet och omsorgen växer den sig stark!
2016-07-12

    ej medlem längre
Riktigt...det sker en samhällsförändring som skrämmer. Varje enskild människa, varje individ är oerhört värdefull. Oavsett var vi är.. Hoppas dina rader läses av alla.
2016-07-11

  Ingrid Trolle
Ja , du har så rätt.
Vi har skapat en
skrämmande värld
i det hänseendet
2016-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP