Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hjärtan till hjärtan

 

jag har mina sprickor

ända in i grunden,

ont när jag andas

 

men ibland skickar ni hjärtan

också åt mitt håll

 

som lägger en arm om axeln,

en smekning mot pannan

eller en handhållning

 

jag är så oändligt trött

på att ställas till svars

att jag har slutat

att ställa mig där

 

någonting med barndomen,

någonting med livet

 

att hitta värme där den sprids

och inte akta

 

jag kommer nog aldrig

att vara rik

 

om jag var

skulle jag bjuda på champagne

eller solstränder

 

nu får ni hjärtan istället 

 

 




Fri vers av molly crayons
Läst 295 gånger
Publicerad 2006-05-08 23:23



Bookmark and Share


  Marlene Anna Linnéa
mmm, jag tycker väldigt bra om den här... den når liksom in så väldigt enkelt, vilket måste betyda att jag känner igen mig.

"jag är så oändligt trött
på att ställas till svars
att jag har slutat
att ställa mig där"

jag är så svag för den här typen av ordlekar, så det blir löjligt ibland :)

"någonting med barndomen,
någonting med livet

att hitta värme där den sprids
och inte akta

jag kommer nog aldrig
att vara rik"

de orden gör mig väldigt eftertänksam och lite ledsen. jag tycker om dem extra mycket för att jag håller med, känner igen mig tror jag, utan att kunna ge dig en bra förklaring på vad jag egentligen håller med om...

och slutet, hjärtan. jag har faktiskt tänkt just i dessa banor de senaste dagarna, hur man ibland samtalar genom hjärtan och ibland genom huvuden. och hur det skär sig om den jag pratar med inte svarar på samma språk. skillnaden känns i bröstkorgen tror jag.... hos den som ger hjärtan, men utan att få. jaja.... ursäkta flummet. gillade din dikt väldigt mycket!
2006-05-09
  > Nästa text
< Föregående

molly crayons
molly crayons