Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ode till Det hjälpsamma folket




Annorstädes blommar
dammråttorna
Hos de oinvigda

De vill inte förstå
På vårat vis

Endast på deras vis
Det har vi stor förståelse för

Ändå äter de ur våran service
Och rapar bekvämt efter maten

En gång skall de få diska sina
egna tallrikar


Det kanske kommer gör ont då?

I så fall stackars dom
Platt fall

När vi är någon annanstans.

Och har brytit oss loss
från rollspel utan mening.

Då blommar frihetens
gulnande mimosa

På den längtansfyllda Ön
Capri's
Stupande raviner.

Och ingen behöver längre
Göra sig till slav för någon

Annans egoistiska behov




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-07-13 15:11



Bookmark and Share


  Bossepoet från Österbotten
En illfuderliger dikt
min vän.
2016-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP