Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingenting nytt genom historiens gång ... Men det är ingenting vi alltför gärna pratar om ... Vare sig de som bevittnar eller de som drabbas ...


Att ständigt lyckas ...

... nå framgång
oavsett förutsättningar
gång på gång på gång ...

... ger en hel del
bekräftelse och uppmärksamhet ...

Men ju mer framgång
desto mindre tolerans
och frihetsgrader 
för felsteg och misslyckanden ...

Att välja att kliva av
framgångssagans
förväntningar, tvång och krav
är dock enligt oskriven lag
absolut förbjudet ...

Ty intet straffas hårdare
existentiellt och socialt
än krossade illusioner
och eller 
demonterade kognitiva 
omvärldsmönster
vi alla var och en
i varierande grad
är eller blir en del av ...

Om du ej 
har en tillräcklig 
existentiellt grundad marginal
kan det i sämsta fall
få konsekvenser 
vilka kan leda till
en alltför tidig grav ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-07-14 04:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ändock framgång vad är väl det? Ett glas fyllt av luft...det finns alltid andra som är bättre. Acceptera vad vi är är den stora framgången. Det är att visa kärlek till sig själv och sin nästa. Att acceptera sig själv och andra.
2016-07-15

  Ingrid Trolle
Mycket sant och
väl formulerat
2016-07-14

    Sefarge VIP
Så sant!
Att åka på
Asfalterad
Autostrada
Eller att söka
Sig bakom
Allfarts och
"villovägar"
För sin egen
Hälsas skull
Och ej för
Karriären.
Tankfullt
Skriftat!
:)


2016-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP