Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om en man [eller om flickan en trappa ned]

 

hans vresighet bakom morgontidningen,

avloppsljud om morgonen,

den översolade högröda hätskheten

 

dag efter månad efter år

med min rädsla för hans

totala åtnjutande av immunitet

 

ägde jag ingen rätt

 

det där slafsandet i maten

smaskljuden, ångesten, illamåendet

och överhängande faror

 

hatet, och jag hatade tillbaka så tyst

en gång till gråtande från middagsbordet

 

bakom tvångstankslåst dörr var jag er

inneboende med så många argtårar

att jag trodde jag tog slut,

stelnade till en blek docka

 

jag vill inte vara en av er

 

pappa, du kom aldrig ditridande på hästar

och dödade min, din rival

 

jag ville se blod på polerade trägolv

som aldrig spilldes

 

där tystnaden skar månskäran i bitar

utanför mitt rum i sten en trappa ned

 

varför ställde du dig aldrig upp, mamma

 

tröst i nattljus och presenter i smyg

lagar inte brustna barn

 

jag har byggt tempel av hat

och jag ville det aldrig

 

 




Fri vers av molly crayons
Läst 250 gånger
Publicerad 2006-05-09 15:50



Bookmark and Share


  Christer VIP
texten griper tag...verkligen.

"tröst i nattljus och presenter i smyg
lagar inte brustna barn"

Mycket väl skriven!
2006-05-09

  K*
oj , detta var litet hård läsning för mig , det känns som om jag har skrivit den själv nästan! fantastiskt bra beskrivning om hur det kan vara för vissa när man växer upp.
snyggt med de kursiverade raderna
2006-05-09

  leopardia
tänkte oxå bara lämna ett avtryck, så där, eftersom jag tyckte den var bra... men svårkommenterad... mjo...
2006-05-09

    ej medlem längre
svårt att kommentera denna..vill bara sätta ett läsavtryck och ett BRA!

(kanske ändra titeln till "om en flicka" ?)
2006-05-09

  Roger VIP
Den blev arg!
2006-05-09
  > Nästa text
< Föregående

molly crayons
molly crayons