Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innebörd och mening ...

... var för sig
och i ljuvaste förening ...

... synes alltmer
som att vi låter
bli till undantag
i vår vardag ...

Fördomar,
PK-retorik
och opportunism
vinner alltmer terräng ...

... där verklig
innebörd och mening
inte tjänar något syfte
och därför 
i egentlig mening
fullständigt saknar poäng ...

Om det blott bara
gällde vår allmänna vardag,
offentlig representation
och politik
vore det i sig illa nog ...

... men när det
blir mer regel än undantag
även i alltför mången relation
och blir till ett naturligt sällskap
som vi tar med som en tredjepart
i vår säng ...

... blir bristen på
innebörd och mening
någonting 
vilket eroderar 
själva fundamentet
för kärlekslivet ...

Och som vi 
alla var och en
inom oss instinktivt
egentligen vet ...

... är kärleken
och den naturligt
eftersökta och eftersträvade
kärleksrelationen
själva grunden för
och meningen med livet ...

Men att göra sig hörd
när det kommer till
att uttrycka oro
för denna i allting
stort som smått
allt större avsaknad
av verklig mening och innebörd ...

... synes allt mer 
ointressant för de allra flesta
då de synes förlorat sin tro
på att det har någon mening ...

Men så finns det ju förstås
ett och annat undantag
så som du och jag ...

... vilka är obevekliga i vår tro
och övertygelse om 
att det som är meningen med livet
bygger på och handlar om
att ha någon i sitt liv
som man älskar, bryr sig om
och tycker om ...

... någon som ger 
livet verklig
mening och innebörd  ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-07-17 22:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP