Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vackra tankar, vackra ord ...

... i all ära
sprider ej allena
känslan av kärlek
och att vara älskad
till någon annan på vår jord ...

Men 
om de har 
verklig 
innebörd och mening
och kombineras
med verklig handling ...

... kan de tillsammans
 i ljuvaste förening
duka och fylla
även den allra minst
besuttna medmänniskans bord ...

... och ge förutsättningar
för att fler 
förmår att tänka
vackra tankar och vackra ord
som de inspireras till
att ge innebörd och mening
vilka också i handling
kan spridas till dem
de bryr sig om, tycker om 
och älskar ...

... vilket är gott nog
även om de ej når
alla var och en på vår jord ...

Om vi alla var och en
tänker lite så
ökar sannolikheten
för att vi så småningom
en väsentligt större del
av alla andra människor 
med våra goda handlingar når ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 1958 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-07-19 09:58



Bookmark and Share


  Stephie
Generösa tankar sammanvävd med silkesvantar genom verklighetens varp av sisalgarn till en jordisk möjlighet. Underbart skrivit, denna spegling av ditt hjärta avslöjar dennes vackra vilja och önskan.
2016-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP