Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är givetvis en text som handlar om och berör hur det är när det gäller alla andra i synnerhet - och berör ej sådana som dig och mig som har större flexibilitet i vår balans mellan objektivitet och subjektivitet ...


Ärlighet, uppriktighet och rakhet ...

... är önskvärda kvalitéer
om inte för alla och envar
så för de allra flesta
för det mesta ...

Eller åtminstone
så länge det ej
blir allt för
ärligt, uppriktigt och rakt ...

Vad som är acceptabel,
önskvärd och bra
nivå
nu som då ...

... är förstås
i första hand
beroende av
i vilken grad
det handlar om
någonting 
som är eller känns
mer privat intimt eller ej ...

... men allra mest
om den ärlighet,
uppriktighet och rakhet
vi möter
ej alltför mycket stöter
våra egna föreställningar
om sakernas tillstånd i allmänhet
och 
om vår egna självbild i synnerhet ... 

Men om bortsett
från ovan antydda undantag
är ju vår önskan 
och så ock förväntan på gränsen till krav
att ärlighet, uppriktighet och rakhet
bör tillhöra god tradition
och vara i det närmaste kutym
i varje uppriktigt menad relation ...

Visst rymmer det jag förmedlar här
såväl min egen subjektiva uppfattning
så som den helt ärligt, uppriktigt och 
utan kringelkrokar faktiskt är ...

... om än inlindad och utvecklad
till inte oväsentliga delar
i vissa undertoner av ironi och satir ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-07-19 18:53



Bookmark and Share


  WyS VIP
Innehållsrik!
2016-07-19

  Blomma-Stjärna VIP
jag gillar - du får med det där om att vi vill ha ärlighet av varandra men i allmänhet inte kan tåla "sanningar" som stöter mot våra egna föreställningar!
Bra text!
2016-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP