Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En stilla sorgesam reflektion ...


Kanske det är lite så ändå ...

... även om
jag ej har det
allt för lätt att förstå ...

Att en del vackra kvinnor
söker finna sin dröm i livet ...

Inte för
att dela sitt liv 
tillsammans med
utan mer för 
att ha sin egen dröm
som stöd
avsmakad, bekräftad
och förverkligad
men vare sig
påbörjad fullt ut
eller just därför
ej heller riskerar
att den ska ta slut  ...

Sedan väljer de
en man 
vilken alla övriga 
konventioner motsvarar
men som samtidigt 
i tillräcklig grad 
deras önskningar och behov klarar ...

... En man 
som ej för mycket
själ och hjärta berör
och som de ej riskerar
att gå sönder av
när relationen tar slut
någon inom överskådlig tid
förväntat oväntad dag ...

Det ger erfarenhet
som så länge drömmen
ännu finns kvar
och bekräftar sin önskan
att få vara tillsammans med dem ...

... inte på något sätt och vis
medför några alltför
tyngande och eller skadliga men
utan gör det lättare
att substituera 
med en annan motsvarighet
som synes kunna ge ny riskfri erfarenhet ...

Tycker det är synd om 
den man som är 
en sådan kvinnas dröm
och sorgligt för båda två
som på grund av
sublimerad riskeleminering
ej ett lyckligt kärleksliv
tillsammans kan avnjuta få ...

Men någon gång ibland
inte särdeles ofta
men jämväl någon sällsynt gång
lite då och då 
blir drömmens möjlighet
till att kunna bli verklighet
starkare än vad ens en sådan kvinna
förmår att kunna motstå ...

Då kan de bli 
innerligt lyckliga
för resten av livet
tillsammans ändå ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-07-22 07:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP