Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En redigerad version av en kommentar jag skrev ikväll till en text som väckte många tankar inom ... Var finns mänskligheten heter texten och är skriven av Bara en tanke


Medmänsklighet är en alltmer sällsynt raritet ...

I vår samtid
är det singularitetens
oundvikliga avigheter
som kommit att bli
det som styr allas våra liv ...

Älska dig själv,
lev i nuet
och gör dig själv lycklig
genom att nå framgång,
status
och ta för dig
utan hänsyn till någon annan
än dig själv ...

Att älska,
bry sig om
tycka om
och ta hänsyn till
och visa omsorg
för medmänniskor i allmänhet
och de nära och kära i synnerhet ...

--- är en opraktisk
inställning och förhållningssätt
till den verklighet vi lever i ...

Ty sådant ägnar vi
oss bara åt
när vi har lust,
har någonting konkret
att vinna på det
och i mån av tid ...

- Förstår liksom inte
riktigt hur världen
som den just nu ser ut
utifrån dessa förutsättningar
någonting annat än som den är kunnat bli ...

Ty för mig
är det ren logik
att för att förändra världen
till någonting bättre,
kärleksfullare
mer omsorgsfull
och omtänksam,
måste vi börja med oss själva
här och nu ...

- Det är ingen annan
som kan förändra världen åt oss ...

- Det måste börja med sådana
som jag och du ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-07-23 23:18



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tankar man känner igen...vi får börja med oss själva...
2016-07-30

    ej medlem längre
rader som bör spridas och vinna mark bland såväl kreti som pleti
Kärleken och medmänskligheten borde vara mer än något man pratar om
Kul att se att en text kan inspirera någon att skicka budskapet vidare
För lite motvikt behövs till alla budskap vi matas med om att det viktigaste av allt är pengar och att hålla främlingar borta från våra samlade högar

2016-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP