Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara en tanke, har skrivit en text *Ett barn är fött* som jag kommenterade men kommentaren blev sådan att jag redigerade den till en egen text här på min egen sida ...


Tankar kring Ett barn är fött ...

Tyvärr känner jag
viss misströstan
vad avser
dessa soptipps- och svältande
barns framtidsutsikter,

med hänsyn till
hur lågt vi prioriterar
våra egna barns behov
av möjligheter och förutsättningar
i världens bästa land
Sverige där vi själva bor ...

Ty våra egna barn
som far illa
får föga hjälp
eftersom de bor i den bästa av världar ...

- Ingen vill
ta tag i deras behov
då det skulle riskera
att rasera den bild
vi så gärna vill
måla och visa upp
av hur välmående och bra vi har det ...

Ty jämfört
med barnen på soptipparna
och de som svälter
i andra delar av världen
har våra barn det ju oförskämt bra ...

Men vi glömmer lätt
att allting är relativt
- så även helvetet på jorden ...

Tror på solidaritet
på global nivå!

Men någonstans
borde väl ändå
sunda förnuftet
en liten chans få
till att förmå oss
att inse
att vi med alla de resurser
vi har
borde vi kunna prioritera
våra egna barns behov
och se till
att de får de bästa förutsättningarna
för att kunna utvecklas
till de vuxna omtänksamma,
kompetenta,
kärleksfulla individer
de skulle kunna bli ...

Individer
som kan bidra till
att förändra världen
till det bättre
för såväl vuxna som barn ...

... såväl globalt som glokalt ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-07-24 10:38



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Bra rutet!
2016-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP