Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett - Valvens vålnad




Jag klättrar tunnlars tak i nattkloaken
och rör mig ovan djupet slambestänkt,
ned spöknadsrök, jag skymtat sken och tänkt;
är någon när, är valvens vålnad vaken?

Så släpps mitt grepp - jag faller fritt från taken
och sänks ned ytans slummer slamfördränkt,
där multna master kastat ljus som blänkt
från skeppets sken, i rök från bottenvraken.

Jag klättrar valvets vrak på innanmasten
mot ytterkällans skumma skenkontur
där något när i spöknadsröken täcks.

Så skymtas synbeskymd den skygga gasten
som växer krum ur mastens grenfigur
men ytan bryts, och valvlanternan släcks.















Bunden vers (Sonett) av anathema VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-07-24 22:28



Bookmark and Share


  dialektpoeten
Mycket skickligt skaldat! Ordvalen och temat rimmar bra med formen.
2016-08-10

  dialektpoeten
Mycket skickligt skaldat! Ordvalen och temat rimmar bra med formen.
2016-08-10

  aol
Så fint skaldat här med rytm djup och stor känsla,
2016-08-03

  Judas Ekholm VIP
Brutalt bra. Fantastiskt hamrande ordsnickeri; där rytm, rim och vers korrelerar på ett fantastiskt sätt med ämnet du angriper.
2016-08-01
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP