Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tre nya dikter

hela världen flyger från olika länder

allting rör på sig i mörka vågor

lyfter med svepande ögon

över det som egentligen inte finns

 

tanken är en sångfågel några månader

under sommarhalvåret

skönheten och kärleken bedrar dig

men vad ska du göra

 

du ser det du ser och luften fyller dig

ännu med några korta inlevelser

hårfint balanserande vid dovt vansinne

en röd matta smältande i solen

 

***

 

det finns en puls i intentionen

något som febrigt bultar

strax under uttrycket

 

fingrar studsar

över det spända skinnet

ett allmänt hjärta slår

 

ett slag för det mänskliga

ett slag för det kärleksfulla

ett slag för förnuftet

 

***

 

den mörka kvällen lekte fred

tog till sig de som avtalslöst

nekat hat tillträde till övervägan

 

radion stod på i timmar

tankarna svepte som sälar

eller dova stim av hajar

 

blommorna sade du

och pekade ut över nejden

men det var för mörkt

 

 




Fri vers av andrasidan
Läst 272 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-07-24 23:50



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Den tredje här väldigt fin. Bilder som bär.
2016-07-30
  > Nästa text
< Föregående

andrasidan
andrasidan