Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hur glad kan en liten mamma

Hur glad kan en liten mamma
bli
ser hur de trötta ögonlocken
lite varigt klibbiga efter dålig morgonvask
öppnar sig för solen och rosorna
en promenad
trots att dina trotsiga ben
aldrig ville du sitta i rullstol
sa du
men ack dina ben orkar inte längre besöka rosenträdgården
Njöt du av doften
ja det gjorde du
skrattade glatt när jag stal
så barnsligt jag stal en ros från rabatten
till dig
du tryckte den under jumpern fnittrande
Det står i tidningen att de äldre aldrig får komma ut
ack mitt dåliga samvete
och personalens brister
på Vårdhemmet micrar de matlådan
Idag åt vi på restaurangen
som en fågel du åt Ingenting
som en liten fågel
Lilla mamma du blir 93
rosorna doftar
under din tröja




Fri vers av Sommarina VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-07-26 17:57



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
En speciell känsla, så fint beskrivet...
2016-11-02

  Bo Himmelsbåge
En mycket berörande o ömsint hyllning
till Din Kära lilla mamma...
o under tröjan doftar rosorna än...
2016-07-31

  Anya VIP
Vilken ömsint och fin text. Som en hyllning till sin mamma.

2016-07-29

  Marita Ohlquist VIP
Ömsint och kärleksfullt!
2016-07-26

    ej medlem längre
Kärleksfullt och varmt tecknar du bilden av en mor.
2016-07-26

    Dan Myrbeck
Finstämt berättat..
2016-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina VIP