Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Storråda är vad jag kallar vårt äntligen införskaffade bigarrå-träd


Storråda [rimvers]

~¤~

Jag mätte ut en rektangel
från torkvindan mittemot
så att i hel symmetri nu står
ett träd vid gräsmattans andra fot

en liten smörblomma bland andra
markerade väl platsen bra nog
så det gamla spettet ej behövdes
sättas ned i gräset så det stod

Yxade till ett gammalt krattskaft
som stöd som en riktig indian i luften
medan fåglarna lekte tafatt
och 4 skatungar gick på promenad ute på åkern

bland de nya träden av äpple och plommon
mamma nu satt ned, där jag med spettet mätte ut
där det står en liten men stolt denna morgon
Heidi bigarrå, som de gamla äppelträden förut


10 jun 2016 

(med vissa editeringar 26 jul 2016) 

L Patrik W Johansson




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 647 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-07-26 20:14



Bookmark and Share


  Thomas Widemark
Fint!
2016-08-17

  ResenärGenomLivet VIP
Åh, så gott att ha...fint skrivet...
2016-07-30

  Yrre VIP
Underbar denna :D
2016-07-28

    ej medlem längre
Bra Patrik!
2016-07-27
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP