Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att veta när allt är rätt ...

... är sällan lätt
på något sätt ...

Även om 
erfarenheten finns
och man  den ännu minns ...

Men i en värld
där evig hållbarhet
sträcker sig över 
max en 3 - 5 år
är det ej säkert
att ens den som är den rätta
leder till en äkta kärleksrelation
som har större chans
än en isbit i helvetet 
för att kunna bestå
mer än så ...

Ty det är 
synnerligen få
som tror på
att relationer 
för livet består ...

Dessutom är det ju som så
att man inte kan vara säker på
om det kanske någon bättre modell
bakom nästa hörn kanske finns att få ...

Att då binda upp sig
i en seriös kärlekrealation
bara för att själ och hjärta
låter en få känna
att man funnit rätt person
vore ju helt vansinnigt 
med facit i hand om det går fel ...

... i alla fall enligt majoriteten
av befintlig relevant opinion ...

Vadå kärlek, äkta attraktion
och långsiktig trygg tillit
till en och samma person?

Förälskelse och passion
är ju någonting övergående
i varje tänkbar relation!

Nej, en fungerande relation
bygger på en mer mogen 
och stabil vardagskärlek
där man ska vara tacksam
och känna sig lyckligt lottad
om man får till det med varandra
någon gång i veckan eller två ...

... men får samhörigheten
och intimiteten på andra plan
att fungera ändå ...

... även om det 
mellan varven
kan dröja en månad eller två ...

När jag hör någon 
uttrycka sin syn på 
vad som är en äkta kärleksrelation
ens i närheten av så ...

... Då springer jag 
så långt därifrån jag förmår ...





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-07-27 14:08



Bookmark and Share


  WyS VIP
Ja det gör du rätt i: Spring fort!
Vi lever i ett konsumtionssamhälle där färskvarutiden är kort. Alls säljs med mördande reklam.
Valfriheten är så stor att alla irrar omkring och tror sig söka det ultimata som finns bakom nästa krök.

Inte många elever i en klass som har ett föräldrapar intakt. Det byts hejvilt och nya föräldrapar föds med en hel del stress för barnen. Det är låg hållbarhet på det mesta i vår tid.

Kärlek kräver tålamod, ödmjukhet, öppenhet och omvårdnad. Något som är en bristvara.

Har man inte lärt om sig själv så kan man heller inte förstå andra.....utan lägger problemet på sin nästa.

Kvalitet kommer inte av sig själv, den kostar eftersom den är tillverkad under lång tid med uppoffring och stort tålamod.



2016-07-28

  Sofhia Wirström
dina rader de griper tag
de är så sanna
säger så mycket om
hur det faktiskt är

2016-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP