Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto


Julimorgon

 

 

Solen skiner från en blå himmel,
men luften är fortfarande sval.
Daggen ligger kvar i gräset och
fuktar mina fötter.

Jag hör duvor kuttra när jag går
genom skogen och det prasslar
bland löven när småfåglarna
försöker gömma sig.

Ån flyter långsamt förbi under
broarna. Det är lågvatten, så
många stenar som vanligtvis
inte syns, sticker upp här och
där ur vattnet.

Träden runtom ramar in tavlan
med sin mustiga grönska.

Några har slagit upp tält på den
öppna platsen vid bryggan, så jag
smyger vidare för att inte störa.

Det finns inte mycket som går upp
mot en tidig morgonpromenad så
här i slutet av juli. Man får passa på
så länge sommaren varar.

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 779 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2016-07-30 09:47



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Lysande ord med värme!
2016-09-02

  Olof Lagerhorn VIP
Du får denna sköna sommarmorgon att tala till alla våra sinnen; fylla oss med sin livgivande kraft.
2016-08-11

  dubbelve
Känns som om jag vandrar med dig! Fint
2016-08-07

  aol
Verkligen en så fin naturvandring,
2016-08-03

    ej medlem längre
Härlig naturlig vandring! Rofylld!
2016-08-03

  Eva Helene VIP
Vilken härlig må-bra-dikt, tack för den!
2016-08-02

  Stefan Albrektsson
Fint närvarande text på den där fantastiska platsen - känns som en verklig oas av stillhet. Och visst är det samma plats som gav glädje i "Var glad!" ?!?
2016-08-01

    GG
Så konkret och målande på samma gång! Kände både igen mig i texten och fick en ny vinkel på naturens friska skönhet under sommaren.

2016-08-01

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt, får en skön känsla i kroppen när jag läser din fina text!
2016-08-01

  Anya VIP
Tyckte särskilt om tältet. Gör texten levande.
2016-07-31

  anits VIP
Så fint du skriver om en morgonstund
i slutet av juli!
2016-07-31

    ej medlem längre
Du målar en vacker sommarbild som doftar och viskar mjukt om sommaren!
2016-07-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Härliga sommarbilder i arla morgonstund målar din poetpenna.
2016-07-30

  Marianne Räf
Sköna sommarupplevelser blir till
fina minnen i den kalla tiden..
2016-07-30

  Niliboy
En ljuvlig sommar, kvavt ibland men som sommaren skall vara också, regn å svalka, fina bilder!
2016-07-30

  Jan Widströmer VIP
Bra beskrivande berättelse.
2016-07-30

    ej medlem längre
Gillar dina betraktelser!
2016-07-30

  Rise Little One
Härliga sommarkänslor får man genom din underbara text. Tack vännen.
2016-07-30

  Fem hjärtan VIP
Åh, du berättar så fint att jag nästan kan känna daggen under fötterna..!
2016-07-30
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP